close
6 Sumber Penting Sebelum Mulakan Perniagaan
Sumber

6 Sumber Penting Sebelum Mulakan Perniagaan

Oktober 6, 2017featured506Views
Anda berani mencabar diri anda sendiri? anda berani menanggung risiko? anda berani melangkah ke dunia perniagaan?anda nak mula bisnes tapi tak tahu nak cari sumber penting sebelum memulakan perniagaan? Ramai yang sibuk bertanya. Sini Tuan Zaini Kosnin kongsikan 6 Sumber Penting Sebelum Mulakan Perniagaan.

 

#1 IDEA BISNES

sumber

Kepelbagaian produk menjadi faktor anda mendapat idea yang kreatif untuk berniaga. Tidak kira berniaga secara kecil-kecilan atau besar-besaran. Tapi ingat memulakan perniagaan perlu bijak tentang perniagaan apa yang anda ingin lakukan. Mungkin anda berminat melakukan perniagaan yang unik? lakukan dengan sepenuh hati dan cari jalan bagaimana untuk menarik orang ramai membelinya. Tidak semua masyarakat boleh menerima produk yang unik jadi inilah masanya untuk anda buktikan bahawa produk anda juga boleh menarik perhatian orang seperti produk yang sudah sedia terkenal.

#2 MODAL

sumber

Modal penting untuk memulakan perniagaan. Meskipun anda menjual air di tepi jalan pasti memerlukan modal untuk membuat air gula, beli kanvas,peralatan membuat air dan pelbagai jenis perisa air yang hendak anda jual. Jadi tiada perniagaan yang tidak memerlukan modal untuk memulakan perniagaan.

#3 PRODUK

sumber

#4 TEMPAT

sumber

#5 KABEL

sumber

#6 ILMU PERNIAGAAN

sumber

#Selamat Mencuba

5 Tips Memulakan Perniagaan

talian

6 Alat Pemasaran Atas Talian

Leave a Response

%d bloggers like this: